Schrijfweek

1 tot 8 juni 2019

Find us on Facebook!

 Testimonials:

Programma
Alles was erg goed uitgedacht. Zowel uit de gezamenlijke als de individuele tijd heb ik enorm veel geleerd. De structuur van de opdrachten was ook makkelijk mee te nemen, zodat ik thuis gewoon verder kon daarmee.

Dit is echt dé vakantie als je van schrijven houdt. De dag begint met flink schrijven en praten over schrijven. Daarna een lange middag waarin je heerlijk gaat eten, luieren, zwemmen en je pen bij hand houdt! Alles op de Moinhos is een inspiratie dus die woorden komen gewoon.

Docent

Veel blijdschap en enthousiasme, en verstand van zaken.

De feedback is heel scherp en goed. Daar kun je echt mee verder.

Plek en service

De Moinhos is prachtig en zo rustgevend. De hele sfeer, het eten, de gastvrijheid, alles was heerlijk.

Ik voelde me zowel een gast die heerlijk verzorgd werd als een soort van bewoonster die zelf even thee kon pakken of een stoel de tuin in kon slepen. Dit maakte dat ik me heel erg op mijn gemak voelde

Prima matras, heerlijk eten, altijd thee en een gevarieerd menu.

 Fotoalbum Moinhos do Dčo


Een week voor jezelf. Een week om te schrijven. Midden in de Portugese natuur die begin juni uitbundig is. Lentebloemen staan in bloei. Wielewalen vliegen af en aan. En de Dão stroomt koel door het dal. Natuur is overal en soms het onderwerp van de losse schrijfoefeningen en -opdrachten die op het programma staan. Je krijgt elke dag les, maar er blijft genoeg over om zelf in te vullen. Het doel van deze schrijfweek is simpel. Schrijven! Met de feedback van groep en docent als duwtje in de rug.

Ben jij benieuwd wat er gebeurt als je een paar uur ongestoord kunt schrijven? Wil je nu eindelijk eens beginnen met jouw verhaal op papier te zetten? Vind je het leuk om met anderen over tekst en taal te praten? Dan is deze schrijfweek echt de moeite waard om tijd voor vrij te maken.

Plek en programma

De Moinhos is dé plek om te schrijven. Er is volop rust en ruimte. Verkwikking van een duik in de rivier. En er wordt elke dag fantastisch gekookt (uit eigen moestuin). De accommodaties zijn authentiek en smaakvol ingericht. De kampeerplekken liggen verscholen in de natuur.

Dit is het idee: 's ochtends een groepssessie om de schrijfspieren op te warmen en om elkaars teksten te bespreken. 's Middags vrij om te schrijven aan de dagopdracht. 's Avonds samen eten, wandelen en nog wat nakletsen bij het vuur. De groep bestaat uit maximaal negen beginnende en meer ervaren schrijvers, want iedereen is welkom.


De docent - Mariëtte Wijne

Mariëtte werkt als schrijfdocent op de Gerrit Rietveld Academie en begeleidt auteurs bij hun schrijfproces. Zelf schreef ze het non-fictieboek Nou, nog eentje dan (2011), columns, blogs en teksten voor opdrachtgevers uit de hoek van kunst en cultuur.
Ze zegt: 'Schrijven is schrijven. Alleen door het te doen, ontdek je wat je te zeggen hebt.'

Meer informatie over de docent vind je op: www.mariettewijne.nl

Kosten:
Accommodatie individueel: € 825,-
Accommodatie gedeeld: € 695,-
Kamperen: € 565,-

Inclusief: schrijfprogramma, drie maaltijden, dagelijks theearrangement, sfeervolle accommodatie of paradijselijke kampeer plek, natuurwandelingen in de omgeving en, voor wie wil, yoga in de ochtend.
Exclusief: vlucht en vervoer in Portugal. (wij helpen graag met informatie over vluchten, OV en autoverhuur)

Niet schrijvende reisgenoten zijn van harte welkom!

Voor praktische informatie over de schrijfweek:
moinhosdodao@hotmail.com - Mobiel Portugal: +351 933956630

Voor inhoudelijke informatie over de schrijfweek:
info@mariettewijne.nl

Met dank aan SchrijvenOnline Het online platform voor schrijfliefhebbers.


[beste resultaat bij een schermresolutie van 1024 x 768 pixels]

Print
Print page